Onze geschiedenis

Welkom op onze EHBO site.

De afdeling Tienhoven (Utr) van de Koninklijke Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (KNV EHBO) werd in1956 opgericht.

Wij zijn een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geresulteerd in een organisatie zoals de Koninklijke Vereniging voor EHBO, dat zich tot doel stelt zoveel mogelijk mensen kundig te maken in het EHBO verlenen aan de medemensen in nood.

Het bestuur bestaat al die jaren (en nog steeds), uit vrijwilligers die ervoor zorgen dat de vereniging goed kan blijven functioneren.

Er kan bij onze vereniging een erkend EHBO diploma behaald worden. De EHBO herhalingslessen kunnen ook bij ons gevolgd worden zodat het erkende EHBO diploma geldig blijft en u ook op de hoogte blijft van alle EHBO behandelingen.

Eerste hulp is in de eerste paar minuten een van de meest bepalende factoren bij het redden van een leven of het beperken van de gevolgen van letsel. Het aantal mensen dat na een hartstilstand levend het ziekenhuis verlaat, is de laatste jaren fors gestegen. Dit komt doordat er steeds meer AED’s op straat zijn. Voordat de ambulance met sirenes de hoek om komt, is het merendeel van de patiënten al aangesloten op een AED doordat er bekwame mensen hiervoor zijn opgeleid en weten hoe te handelen.

Eerste hulp bij ongelukken kan levens redden!

 Scroll naar boven